Головна Новини Світ Близький Схід Чотири хмарочоса стерли з лиця землі: вистачило десяти секунд
commentss НОВИНИ Всі новини

Чотири хмарочоса стерли з лиця землі: вистачило десяти секунд

Контрольований вибух знищив всі 144 поверхи чотирьох висотних будівель

28 листопада 2020, 13:06 comments1044
Поділіться публікацією:

Вежі Міна Плаза в Абу-Дабі були оголошені "найвищими будівлями в світі, що підлягають знесенню з використанням вибухівки". Компанія Modon Properties, яка реалізувала цей проект, встановила новий рекорд Гіннеса, провівши безпечне і успішне знесення будинку в п'ятницю.

Чотири хмарочоса стерли з лиця землі: вистачило десяти секунд

ФОТО: MenaFN

Чотири висотних споруди на 144 поверху були знесені за 10 секунд. Під час операції в більш 18 000 просвердлених свердловин всередині конструкцій були поміщені стабільні вибухові речовини не первинного призначення. Денні Хіксон, офіційний суддя Книги рекордів Гіннеса, сказав, що для знесення споруди такого масштабу був потрібний високий рівень кваліфікації, яким володіють лише деякі.

"Приємно спостерігати за цим керованим зносом і переконатися, що він найбільший в своєму роді. Це монументальне досягнення відкриває новий початок для Абу-Дабі, звільняючи місце для нових яскравих розробок і дизайнів", — сказав Хіксон.

Чотири хмарочоса стерли з лиця землі: вистачило десяти секунд - фото 2

Ахмед аль-Шейх Аль-Заабі, директор по доставці в Modon, заявив, що ця історична віха для Абу-Дабі підтверджує здатність столиці ОАЕ безпечно виконувати мегапроекти.

"Для нас велика честь бути призначеним одним з розробників, якому доручено перевтілити ключові області Міни Заєд, і ми раді зіграти життєво важливу роль в реконструкції такого знакового району, відміченого в історії", — повідомив Аль-Заабі.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Дубаї відбудеться відкриття незвичайного футуристичного хмарочоса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

28 листопада 2020, 13:57

Тоже мне достижение. Пусть пригласят наших можновладцев порулить. Они им там все уничтожат. И гораздо быстрее. Опыт немерянный.


Новини