Франція видала ордер на арешт друга Путіна: що відомо

Суд у Франції видав ордери на арешт диктатора Сирії Башара Асада, його брата і ще двох чиновників

Французький суд видав ордери на арешт сирійського диктатора Башара Асада, його рідного брата Махера Аль-Асада та двох високопосадовців з оточення диктатора. Їх звинувачують в застосуванні хімічної зброї щодо цивільних громадян. Про це інформує агентство новин Reuters.

Автори публікації, посилаючись на джерело в судовій системі Франції стверджують, що ордери видано за підсумками кримінальних розслідувань хімічних атак в місті Дума і районі Східної Гути в серпні 2013 року. За офіційною інформацією загинуло понад тисячу людей. Ордери виписані з формулюванням "співучасть у злочинах проти людяності" і"співучасть у військових злочинах".

За інформацією Мазена Дарвіша, юриста і засновника Сирійського центру ЗМІ і свободи вираження думки (SCM), за подачею якого порушено у Франції кримінальне переслідування керівної верхівки сирійського режиму, "міжнародні ордери на арешт вперше видані у зв'язку із застосуванням хімічної зброї в Гуті в 2013 році".

"Президент несе відповідальність за багато злочинів в Сирії, і, зокрема, в разі застосування зарину неможливо ігнорувати його відповідальність", – зазначив юрист, надаючи коментар Reuters.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Макрон назвав вирішальний місяць для війни в Україні. Грудень має стати вирішальним місяцем для війни в Україні. Таку думку в інтерв'ю "BBC" висловив президент Франції Еммануель Макрон.

Мабуть, французький президент розраховує на якісь рішучі дії ЗСУ до кінця року. У тому ж інтерв'ю президент Франції заявив, що час для переговорів з РФ ще не настав, але коли він прийде, потрібно буде "повернутися за стіл переговорів і знайти рішення з росією". Поки що триває запекла війна і росія не думає про те, щоб припинити свою агресію проти України.