Іран запустив ракети у бік Ізраїлю: чи розпочнеться нова війна (ВІДЕО)

Ізраїль заявив, що система протиповітряної оборони країни повністю готова та перехоплює іранські ракети

Ввечері 1 жовтня Іран здійснив масований ракетний обстріл Ізраїлю, запустивши понад 400 ракет зі своєї території. Про це повідомляють Збройні сили Ізраїлю (ЦАХАЛ) та видання The Jerusalem Post.

ЦАХАЛ звернувся до населення з закликом дотримуватися вказівок командування тилу та негайно сховатися в захищені місця після оголошення повітряної тривоги. Військові попередили, що вогонь з боку Ірану може мати широкомасштабний характер, і що загроза залишається серйозною.

"Закликаємо населення дотримуватися вказівок командування тилу. Почувши сирену, ви повинні увійти в захищене місце і залишатися там до подальших вказівок", - сказано у повідомлені.

Система протиповітряної оборони Ізраїлю, за словами військових, повністю готова та перехоплює ракети там, де це необхідно. Проте в Тель-Авіві все ж були зафіксовані вибухи, що свідчить про ймовірне ураження частини ракет.

Речник ЦАХАЛу Даніель Хагарі повідомив, що всі ізраїльські цивільні особи перебувають у бомбосховищах та наголосив на важливості дотримання вказівок командування тилу. Він підкреслив, що військові уважно стежать за ситуацією та вживають всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки населення.

"Ми серйозно стежимо за загрозою. Ми просимо громадськість дотримуватися вказівок командування тилу. Вогонь з боку Ірану може бути широкомасштабним", - заявив речник ЦАХАЛу Даніель Хагарі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ізраїльські війська розпочали в ніч із 30 вересня на 1 жовтня до наземних рейдів на півдні Лівану в рамках операції проти сил організації "Хезболла". Вона має назву "Північні стріли". Про це інформує Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).