Ізраїль має намір вакцинувати сотні тисяч громадян

В день в Ізраїлі планують здійснювати 150 тис. Щеплень

Влада Ізраїлю серйозно перейнялася щепленнями для своїх громадян. На думку окремих представників уряду, плани складаються в тому, щоб вийти на показник в 150 тисяч денних вакцинацій. З такою інформацією виступив національне видання Times of Israel.

Так, за інформацією журналістів, керівник міністерства охорони здоров'я Ізраїлю Чези Леві заявив, що держава зацікавлена в безперервному процесі вакцинації населення 24 години на добу, але зазначив, що це залежить від бажання громадян і наявності вакцин. Тобто, як і в більшості країн, вакцинація від коронавірусу буде добровільною.

"Але все залежить від двох речей - по-перше, від того, чи зможуть Pfizer і Moderna збільшити поставки вакцин в Ізраїль. І друге, звичайно, бажання населення йти робити щеплення", - сказав Леві.

В уряді сподіваються отримати чотири мільйони доз препарату від виробника Pfizer - ці поставки очікують вужі в цьому році. Ще шість мільйонів доз для ізраїльтян закупили у виробника Moderna, однак за прогнозами, ця вакцина надійде в Ізраїль не раніше середини весни.

Що ж стосується загальних прогнозів, то експерти вважають, що більшість ізраїльтян отримають чарівний укол до кінця березня.

Тим часом українська влада ведуть переговори з урядом Китаю про закупівлю вакцини від коронавірусу. З такою заявою виступив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За інформацією глави дипломатичного відомства, більш повні дані знаходяться в міністерстві охорони здоров'я. Співробітники МЗС сприяють в контактах з компанією-виробником. Дмитро Кулеба також назвав три варіанти отримання вакцини для України. Чиновник вважає, що перший варіант - це програма COVAX.