Лукашенко прилетів до Путіна вперше після загибелі Пригожина та рішення Європарламенту

Лукашенко просив про цю зустріч з кінця серпня

14 вересня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко полетів до російського диктатора Володимира Путіна. Про це повідомляють російські пабліки.

У повідомленні йдеться, що головною частиною візиту Лукашенка в Росію стануть переговори з Путіним, що мають пройти 15 вересня. Вони мають обговорити: міжнародний порядок денний та регіональну проблематики; спільні завдання в економіці - зокрема, в промисловості, сільському господарстві та інших галузях, роботу у сфері імпортозаміщення.

Стало відомо, що Лукашенко вже давно просив Путіна зустрітися. Але господар Кремля знайшов час тільки зараз. Як пише проект "ВЧК-ОГПУ", візит Лукашенка до Сочі для особистої зустрічі з Путіним не є раптовим.

"Білоруська сторона запросила зустріч відразу після інциденту з літаком Пригожина, але отримала "відмашку" тільки зараз", - повідомило інформоване джерело.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лукашенка визнали причетним до розв'язання війни. Європарламент визнав Лукашенка причетним до розв'язання війни проти України нарівні з Путіним та закликав Міжнародний кримінальний суд видати ордер на його арешт. Відповідну резолюцію ухвалили 13 вересня у Страсбурзі під час пленарного засідання Європарламенту.

Резолюція докладно перераховує та описує безліч злочинів, які вчиняє білоруський режим. У ній фіксується факт розпалювання ненависті, активної участі в антиукраїнській пропаганді, яку проводить режим Лукашенка. Водночас у резолюції наголошується, що саме режим Лукашенка дав дозвіл на агресію проти України з території Білорусі, здійснюючи прямі постачання боєприпасів та військового спорядження російської армії.