Мітинг в Тбілісі: тисячі людей оточили будівлю парламенту

Мітингувальники вимагають відставки голови ЦВК Грузії Тамари Жванії

У Тбілісі біля будівлі парламенту проходить масова акція протесту за участю опозиційних партій. Люди вимагають проведення нових виборів. За даними "Ехо Кавказу", на мітингу знаходяться кілька тисяч чоловік.

Мітингувальники вимагають відставки голови ЦВК Грузії Тамари Жванії і звільнення політичних в'язнів. Цей мітинг - четверта акція протесту після проведення виборів наприкінці жовтня. Відзначено, що в організації мітингу взяли участь більшість опозиційних партій.

Нагадаємо, 8 листопада "Коментарі" повідомляли, що Грузинська поліція обстріляла з водометів сотні демонстрантів, які зібралися в неділю біля Центральної виборчої комісії (ЦВК). Люди закликали опозицію до проведення повторних виборів через фальсифікації. Згідно з офіційними результатами, правляча партія "Грузинська мрія" набрала 48,23% голосів, а найбільша опозиційна партія, ЕНД, отримала 27,18%. Опозиція звинувачує правлячу партію і її прихильників в підкупі голосів, погрози на адресу виборців і спостерігачів, а також порушення в процесі підрахунку голосів. Лідери "Грузинської мрії" відкинули звинувачення.