Напад Ізраїлю на Ліван: з'явилась перша реакція США

Пентагон висловив підтримку Ізраїлю у його протистоянні з Хезболлою.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що обговорив з ізраїльським колегою Йоавом Галантом зростаючу напругу на Близькому Сході. За його словами, США підтримує Ізраїль у його діях спрямованих на запобігання атакам з боку Хезболли на території Лівану.

За словами Остіна, обидві сторони погодилися на необхідність знищити інфраструктуру на кордоні між Ліваном та Ізраїлем, яка потенційно може використовуватися для атак Хезболли. Міністр оборони США сказав, що ці заходи спрямовані на уникнення сценарію, подібного до терактів ХАМАС проти Ізраїлю.

"Я чітко дав зрозуміти, що США підтримують право Ізраїлю захищатися. Ми погодилися з необхідністю демонтажу атакуючої інфраструктури вздовж кордону, щоб гарантувати, що ліванська Хезболла не зможе здійснити напади на північні громади Ізраїлю, як це було 7 жовтня", - пише Остін в X.

Також Остін наголосив, що потрібне дипломатичне рішення для того, щоб мирні жителі могли безпечно повернутися до своїх домівок по обидва боки кордону. Водночас він попередив Іран про "серйозні наслідки" можливого нападу на Ізраїль.

У ніч на 1 жовтня збройні сили Ізраїлю оголосили про початок "обмежених і цілеспрямованих" наземних операцій проти об'єктів терористичної Хезболли на півдні Лівану.

Пентагон також оголосив про відправку "кількох тисяч" додаткових військ на Близький Схід. Це має на меті посилити безпеку та гарантувати, що Ізраїль буде готовий захищатися у разі необхідності. Додаткові сили США доведуть загальну чисельність військ у регіоні до 43 тисяч осіб. Це включає ескадрильї винищувачів F-15E, F-16 і F-22 і штурмовиків А-10, а також персонал, необхідний для їх підтримки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль заявив про вдалу операцію з ліквідації керівників Хезболли.

Також "Коментарі" писали, що військовий розповів, який приклад має взяти Україна в Ізраїлю.