Підірвали кілька автівок: скільки людей загинуло від теракту в Іраку

Під час теракту в Іраку загинуло четверо людей

В іракському місті Басра, що знаходиться на півдні країни, стався теракт. Щонайменше четверо осіб загинули від вибуху двох автомобілів. Про це повідомляє Aljazeera.

Відомо, що близько 20 осіб отримали поранення. За інформацією іракських військових, вибух стався в центрі міста. Попередньо, була підірвана вибухівка на стоянці з автомобілями. Транспортні засоби одразу спалахнули вогнем. Інцидент трапився біля лікарні Аль-Джумхурі на перехресті Аль-Самуд.

За даними організації Raq’s Security Media Cell, дві автівки та мотоцикл згоріли в результаті пожежі. На місце виїхали судово-медичні експерти та спеціалізовані технічні групи для з'ясування обставин та деталей.

Як розповів Саад Маан, керівник відділу безпеки, під час наступної прес-конференції буде повідомлено деталі розслідування теракту. За словами губернатора Басри Асаад аль-Едані, до вибуху може бути причетною ІДІЛ (Ісламська держава). Поки що триває розслідування інциденту, яке проводить місцева поліція.

Повідомляється, що політична нестабільність в Іраку посилилася після виборів до парламенту, які відбулися 10 жовтня. Тоді переміг лідер популістів Муктада ас-Садр. Проти результатів виборів висловилися шиїтські збройні фракції, представники яких не пройшли до парламенту.

Як повідомляв портал "Коментарі", через витік газу у Франції пролунав вибух у житловому будинку. Відомо, що є потерпілі, за попередніми даними з-під завалів дістали чотирьох осіб. Однак рятувальники шукають ще п'ятьох осіб на місці події. Пошукова операція триває.