Стало відомо, скільки грошей треба Ізраїлю на оборону для продовження війни

Бойовики ХАМАСу 7 жовтня вторглися до Ізраїлю. Терористи почали вбивати та викрадати як військових, так і цивільних людей.

Уряд Ізраїлю матиме потребу збільшувати витрати на оборону приблизно на 30 млдр шекелів (8,3 млдр доларів) в новому році, бо війна проти ХАМАС продовжується.

Про це інформує Bloomberg.

Як стверджують в міністерстві фінансів Ізраїлю, крім витрат на війну, країні потрібно додатково 10 млрд шекелів, щоб покрити евакуацію майже 120 000 мешканців із північних і південних прикордонних районів. Потребує більших витрат бюджет поліції та інших служб безпеки, ще потрібні кошти для відновлень поселень, які були зруйновані під час нападу ХАМАС 7 жовтня.

Зазначають, що прогнози експертів підкреслили високу фінансову вартість війни для країни, що мобілізувала сотні тисяч резервістів для проведення наземної операції в Сектора Газа.

Ще влада Тель-Авіву розгорнула додаткові військові сили на півночі, щоб мати змогу протистояти загрозі зі сторони бойовиків "Хезболли", що базується на території Лівану.

В документі фінансового відомства передбачають, що бойові дії високої інтенсивності в Газі будуть завершені в кінці першого кварталу 2024 року, тим самим дозволивши демобілізувати частину резервістів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав умови, які мають бути виконані для війни проти палестинських бойовиків ХАМАС у Секторі Газа.

Глава ізраїльського уряду заявив, що США, Великобританія, Франція, Німеччина та багато інших країн підтримують намір Ізраїлю знищити терористичне угруповання. Він додав, що для досягнення цієї мети військовий потенціал ХАМАС має бути демонтовано, а його політичне правління над Газою має закінчитись. Нетаньягу зазначив, що для закінчення війни Ізраїлю необхідно досягти трьох цілей: знищити ХАМАС; демілітаризувати Газу; дерадикалізувати палестинське суспільство