Таліби літають Афганістаном на вертольотах США: до одного прив'язали людину

США залишили талібам обладнання на суму 85 млрд доларів.

Терористи збройного угрупування "Талібан", що захопили владу в Афганістані, патрулюють місцеві провінції на американських вертольотах. Зокрема, над Кандагаром літають "Чорні яструби", якими керують бійці терористичного угрупування. Відео про це опубліковане в соціальній мережі.

Тут можна побачити жахливі кадри. До бойового яструба на металевій мотузці підвішено людину. Тільки не вияснено, чи це повішена жертва злочинного режиму чи - жива.

За словами індійського телеведучого Судхіра Чаудхарі, "це нова ера терору в Афганістані, яку вершать таліби. А приговорена до такої страшної смерті людина – більше всього американський перекладач, якого стратили на американському "яструбі".

Окрім бойових повітряних машин, терористам дісталось чимало іншого військового спорядження, яке залишила американська армія, яка спішно покинула країну. В інтернеті з'являється інформація, що представники Талібану взяли собі на озброєння різноманітну військову зброю і, навіть, високотехнологічне обладнання.

Екс-військовий США, а тепер високопосадовець Конгресу Джим Бенкс, розповів що поспішний відступ американського війська залишив терористам обладнання на суму 85 млрд доларів.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, до чого призведе "діалог" країн G7 і "Талібану". Лідери країн Великої сімки (G7) на віртуальній зустрічі обговорили ситуацію в Афганістані. Також політики нагадали "Талібану" про відповідальність за порушення зобов'язань щодо протидії тероризму, порушення прав людини, а ще — назвали умову визнання легітимності майбутнього уряду.