Трагедія Бейрута: кількість жертв перевалило за 200, топ-чиновниця пішла у відставку

В ході антиурядових мітингів у Бейруті міністр інформації Мана Абдель Самад покинула пост

Міністр інформації Лівану Мана Абдель Самад пішла у відставку, оскільки визнала, що уряд не зміг виправдати очікувань населення країни. Про це повідомляє видання The Guardian.

Так, чиновниця вийшла зі складу керівництва держави, позначивши, що це жест визнання провини перед усіма жертвами жахливого вибуху в Бейруті , кількість загиблих від якого досягло 220 чоловік.

"Я приношу вибачення Лівану, чиї сподівання ми не змогли виправдати, необхідні зміни дій уряду так і не пішли", - вказала Самад, зазначивши, що підтримує справедливі вимоги народу про відставку уряду.

Відзначається, що Мана Абдель Самад прийшла на посаду глави Міністерства інформації лише в січні поточного року.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Бейруті розгорнулася масштабна народна акція проти уряду із закликом до нього піти у відставку. Напередодні л Іванці палили багаття, громили магазини і закидали силовиків у парламенту камінням. Ті у відповідь відкрили сльозогінний газ. Відзначимо, що напередодні про свою відставку заявили депутат Марван Хамаде і посол Лівану в Йорданії Трейсі Чамун, який вважає, що країні потрібно нове керівництво. Згідно з останньою інформацією, в справі про смертельні вибухи в Бейруті вже 16 затриманих.

Місцева влада стверджує, що трагедія сталася через загоряння на складі в порту, де зберігався вантаж нітрату амонію - його використовують і як вибухівку, і як добрива. Кажуть, що в приміщенні проводили зварювальні роботи, і вогонь перекинувся на піротехніку, а після - і на селітру. Однак жителі Лівану, понад 300 000 яких залишилися без житла, звинувачують у всьому владу.