Туреччина схвалила вакцину Sinovac і починається вакцинація населення

Протягом 14 днів зразки вакцини CoronaVac досліджувалися турецькими лабораторіями

Влада Туреччини схвалили китайську вакцину. Так, агентство фармацевтичних препаратів Туреччини видало дозвіл на екстрене застосування вакцини від коронавірусу CoronaVac китайської компанії Sinovac. Через нових сплесків коронавірусної інфекції після свят і невтішні прогнози по вилікуваванню, уряд вирішив видати дозвіл на екстрене використання препарату.

Як повідомляє видання "Анадолу", першим щеплення зробив міністр охорони здоров'я Ахмет Демірджан.

Китайську вакцину схвалили не відразу, протягом двох тижнів в лабораторії Туреччини експерти тестували китайську вакцину і прийшли до укладення використовувати її в своїй країні.

Вакцинація починається вже завтра. Простежити мініст, щеплення отримають медичні працівники і лікарі.

Першу партію вакцини від коронавірусу компанії Sinovac Туреччина отримала в останні дні грудня. Загалом Туреччина повинна отримати 50 млн доз вакцини Sinovac.

Нагадаємо, У МОЗ України заявили, що група людей з п'ятого етапу (здорові люди у віці 18-59 років) зможуть вакцинуватися позачергово за особисті кошти. Але це може статися не раніше другого півріччя 2021 року. Віктор Ляшко зазначив, що зараз є чіткий план щодо того, як повинна проходити безкоштовна вакцинація українців, і, якщо обсяг препарату буде великим, тоді можна буде запустити і процедуру на платній основі. Але поки це питання навіть не розглядається, адже зараз основний пріоритет - вакцинація на безкоштовній і добровільній основі. Нагадаємо, одне щеплення від коронавирусной інфекції обійдеться уряду України в 504 гривні.