У Єгипті виявили перші випадки нового COVID-штаму "Омікрон"

Двоє пацієнтів не мають жодних симптомів захворювання

Влада Єгипту минулої п'ятниці, 17 грудня оголосила про виявлені перші кілька випадків нового штаму коронавірусу "Омікрон". Про це інформує The Associated Press.

В заяві зазначено, що новий штам хвороби діагностували в трьох з 26 туристів із країн Південної Африки. Їх повідомили про позитивний результат тестів на коронавірус під час перебування в міжнародному летовищі Каїру.

Як зазначає єгипетське Міністерство охорони здоров'я, два пацієнти не мали жодних симптомів нового штаму, ще один в стані легкого перебігу інфекції. Зараз троє хворих ізольовані в каїрському шпиталі.

За минулу добу в цій країні зафіксовано більше 900 нових випадків інфікування на коронавірус та ще 43 смерті від цієї хвороби. Тут, від початку пандемії інфіковані 373, 5 тис. єгиптян.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Польщі підтвердили перший випадок штаму "Омікрон".Штам "омікрон" польські медики виявили у 30-річної громадянки Лесото у польському місті Катовіце. Про це повідомляє Суспільне, посилаючись на Міністерство охорони здоров’я Польщі. Також чиновники додали, що санітарна інспекція вживає всіх необхідних заходів у зв'язку з появою цього штаму вірусу в країні. Нагадаємо, учора, 15 грудня про перший випадок зараження штамом "омікрон" заявила Литва, ставши 26-ю країною Європейського Союзу, де відомо про випадки цього варіанту коронавірусу. Нині у ЄС зафіксовано 2127 випадків. Найбільше — у Норвегії (1176), Данії (268), Франції (130), Німеччині (101), Бельгії (73), Швеції (51).