У Кувейті горить найбільше сміттєзвалище покришок: що відомо про нову катастрофу (ВІДЕО)

Звалище видно з ілюмінаторів літаків, що пролітають, і навіть з космосу.

У Кувейті трапилася надзвичайна катастрофа. У пустелі горить найбільше сміттєзвалище шин. Відомо, що там зберігається близько 52 мільйонів автомобільних шин. Про це пише УНІАН.

За словами фахівців, ця пожежа може стати для всієї Землі новою екологічною катастрофою. Адже величезний стовп диму, що йде, видно за кілька десятків кілометрів.

Звалище шин у пустелі видно навіть з космосу та з літаків, що пролітають над ним.

Стало відомо, що влада у Кувейті намагається закрити звалище якому вже понад тридцять років. З листопада 2020 року Державне управління з охорони навколишнього середовища Кувейту (EPA) докладає чимало зусиль, аби покласти край старим автомобільним шинам у пустелі країни, особливо в мухафазі Джахра. Звалище перешкоджає будівництву величезного житлового проєкту, який у країні хочуть зреалізувати у південному передмісті Саад Аль-Абдулла.

Відомо, що у березні цього року сміттєзвалише знову горіло. Тоді пожежники, які загасили вогонь, повідомили, що це був умисний підпал.
Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що в ОАЕ горів популярний ринок. В Об'єднаних Арабських Еміратах, в еміраті Аджман, сталася масштабна пожежа на одному з популярних міських ринків. Через великі клуби диму довелося евакуювати лікарню, яка знаходиться поруч з місцем події.
Ринок є популярною локацією в Аджмане, сюди з'їжджаються люди з усієї країни. Рятувальні служби та пожежники тривалий час безуспішно намагалися впоратися з вогнем. Також довелося евакуювати лікарню, яка знаходиться з ринком.