В Ізраїлі породіля одночасно захворіла на грип і коронавірус

В Ізраїлі - перший випадок одночасного захворювання COVID-19 і грипом

На території Ізраїлю зареєстровано випадок, коли молода мама одночасно захворіла на COVID-19 і грип. Цей перший діагноз має назву "флурона". Зазначається, що хвора мешканка Ізраїлю не була щеплена. Про це інформує медіа "Едіот Ахронот".

За словами очільника відділення гінекології медцентру "Бейлінсон", професора Арнона Вижніцера, в молодої мами було відразу діагностовано грип і коронавірус, як тільки її доставили до лікарні. Проведені тести на ці захворювання показали позитивні результати. Їх провели повторно і знову перевірили діагноз. Зараз небезпека минула і хвора відчуває себе набагато краще.

Як пише медіа, представники ізраїльського Міністерства охорони здоров'я досліджують цей випадок. Вони не виключають, що на території країни можливі випадки паралельного зараження, але вони не були встановлені ізраїльськими медиками.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Ізраїль схвалив четверту вакцинацію проти Covid для найбільш вразливих верств населення. Ізраїль розширює свою пропозицію четвертої дози вакцини проти COVID-19 для літніх людей, які перебувають у закладах догляду. Таку заяву зробив у п’ятницю, 31 грудня, міністр охорони здоров’я Ніцан Горовіц, посилаючись на високий рівень ризику та вразливість до інфекцій у літніх людей. У четвер, 30 грудня, генеральний директор міністерства охорони здоров'я Нахман Еш схвалив четверту дозу для людей з ослабленою імунною системою, і введення цих уколів почалося вже наступного дня. У понеділок, 27 грудня, ізраїльська лікарня ввела четверті дози вакцини тестовій групі медичних працівників у рамках, як вона назвала, першого великого дослідження щодо того, чи допоможе другий раунд прискорювачів боротися зі штамом коронавірусу Omicron.