Головна Новини Світ Близький Схід Вибух у порту Бейруту: звинувачення висувають колишньому главі уряду і трьом міністрам
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух у порту Бейруту: звинувачення висувають колишньому главі уряду і трьом міністрам

Наступного тижня слідство викликає екс-посадовців на допит

10 грудня 2020, 21:41
Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністра та трьох співробітників ліванського уряду звинувачують у халатності, яка призвела до потужного вибуху селітри в порту столиці країни 4 серпня, що призвів до загибелі майже двох сотен людей та сотен поранених. Про це повідомляє ВВС з посиланням на джерела в установах судової влади Лівану. 

Вибух у порту Бейруту: звинувачення висувають колишньому главі уряду і трьом міністрам

Слідство повідомляє, що посадовці отримували повідомлення про можливі наслідки недбайливого зберігання вогненебезпечної речовини в порту, але від них не послідувало жодної реакції. 

Опосередковано їх провину доводить той факт, що члени уряду подали у відставку одразу через кілька днів після катастрофи. Прем'єр Діаб, коментуючи події, звинувачував велику корупцію і наголошував, що його совість чиста.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що 4 серпня потужний вибух прогримів у столиці Лівану Бейруті. Місцеві ЗМІ повідомляли про сотні постраждалих. Причиною вибуху стала велика пожежа на складі петард поряд з портом в Бейруті. В результаті вибуху було пошкоджено багато будинків, у тому числі штаб-квартира колишнього прем'єр-міністра Саада Харірі. Червона хмара повисла над Бейрутом після вибуху, коли пожежні команди кинулися до місця події, щоб спробувати загасити вогонь.

Крім того, стало відомо, що президент Лівану Мішель Аун озвучив можливу причину потужних вибухів в порту Бейрута, які забрали життя щонайменше 157 осіб. Політик вважає, що катастрофа могла статися через ракетний удар.

Всього правоохоронці Лівану розглядають три версії фатальних вибухів. Крім удару ворожої ракети, це халатність чи нещасний випадок. Третя версія — неправильне зберігання вибухових речовин в порту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини