Війна між Ізраїлем та Іраном неминуча: у США шокували прогнозом

Велика близькосхідна війна неминуча, вважає головний редактор Forbes Стів Форбс

За словами Стіва Форбса, назріває велика війна між Ізраїлем, "Хезболлою" та Іраном.

На його думку, такий конфлікт може підштовхнути Китай до ще більш агресивних дій, що може спровокувати конфронтацію між Вашингтоном і Пекіном.

За його словами, осередком напруженості стане кордон між північним Ізраїлем і південним Ліваном, де тривають взаємні обстріли з жовтня минулого року.

"Близько 80 тисяч ізраїльських жителів були змушені евакуюватися, що є неприпустимою ситуацією для суверенної держави. Ізраїль не може дозволити бойовикам змусити його, по суті, відмовитися від частини своєї території", - наголосив головний редактор Forbes.

На його думку, мета Ірану - змусити Ізраїль піти на угоду, за якою "Хезболла" відступить і припинить ракетні обстріли в обмін на припинення вогню в Газі. Але Єрусалим, вважає він, ніколи не зможе підписати таку угоду, оскільки це стало б "передсмертним дзвінком для єврейської держави".

За його словами, бійці "Хезболли" більш численні та, ймовірно, більш боєздатні, ніж бійці ХАМАС, а також володіють 150 тисячами ракет різного типу, тому знищення "Хезболли" обійдеться Ізраїлю дорого, оскільки деякі з її ракет та безпілотників пройдуть через ізраїльський "Залізний купол".

"Іран не залишиться осторонь. Він запустить свої власні ракети по Ізраїлю. А також у нього виникне спокуса зробити останні кроки зі створення ядерної зброї", - заявив він.

На думку публіциста, Ізраїлю знадобиться допомога США для боротьби з "Хезболлою" та Іраном, яку невідомо, чи нададуть Штати.