"Ми все бачимо": польська армія зробила попередження

Армія Польщі пригрозила мародерам, які активно працюють в районах стихійного лиха.

У Польщі масштабна повінь затопила кілька населених пунктів, зруйнувала дамби та будинки. З регіонів, які постраждали від стихійного лиха почалась евакуація, а мародери отримали можливість наживатись. У польському Генштабі відреагували на такі інциденти.

Генеральний штаб Збройних сил Польщі опублікував повідомлення в соцмережі X з попередженням щодо мародерства в країні.

"До уваги мародерів! Військова поліція спільно з поліцією та військовослужбовцями оперативних військ проводить інтенсивну профілактичну роботу в районах затоплення. Спільне патрулювання, оснащене нічним баченням і тепловізором, подбає про те, щоб кожен ваш рух був миттєво виявлений і наслідки були неминучими. Ніч і відсутність електрики не є вашими союзниками і не дадуть вам жодних переваг", - попередили в польському Генштабі.

На цей момент відомо, що у Польщі для боротьби з наслідками повені долучились 10 тис. солдатів. Також використовується 19 вертольотів, 24 самохідні транспортери та 60 евакуаційних катерів. Крім того, на затоплених територіях патрулюють майже 9 тис. поліцейських.

Головного управління поліції Польщі також опублікувало повідомлення з попередженням для мародерів.

"Всіх, хто хоче збагатитися на людських стражданнях, а не допомагати постраждалим від повені і нападати на їхнє майно, чекає безжальна реакція правоохоронних органів. Міліціонери, в тому числі без форми з відділу боротьби зі злочинністю, всюди дивляться за речами тих, хто був змушений піти в безпечне місце під час повені", – йдеться у повідомленні поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи загрожує Україні повінь з Польщі. Синоптикиня дала прогноз.

Також "Коментарі" писали, що через повені у Польщі були скасовані поїзди до України.