Оборона Польщі: будівництво стіни на кордоні з Калінінградом зненацька прискорилося

Усі роботи зі зведення «електронної» стіни виконуються польськими військовослужбовцями, яким належить прокласти тришаровий ряд із колючого дроту по довжині всього східного кордону.

Багато польських ЗМІ повідомили цього місяця про прискорення процесу будівництва електронного огородження на польсько-російському кордоні. Так, за наявними даними, до кордону з Калінінградом Польща відправила додаткові інженерні підрозділи, які мають посприяти більш оперативному завершенню проекту.

"Наразі спорудження стіни з колючого дроту на кордоні з Росією йде повним ходом. Будівельні роботи розпочато одночасно у п'яти місцях - у районі Бане-Мазур та Безлід. Додаткові інженерні підрозділи були відправлені до Дубенінки, Голдапа та Гурова Ілавецького", - повідомляють ЗМІ, посилаючись на джерела в державних структурах.

Відомо, що безпосередньо саме будівництво "залізної та колючої" огорожі почалося ще в листопаді місяці минулого року. Усі роботи зі зведення "електронної" стіни виконуються польськими військовослужбовцями, які мають прокласти тришаровий ряд із колючого дроту по довжині всього східного кордону, у тому числі й у точці, де знаходиться не лише Калінінград, а й Литва, на так званому перехресті.

"Якщо спочатку солдати нашої армії займалися будівництвом стіни у двох місцях, то, починаючи з грудня місяця минулого року, цей процес почав прискорюватися. Від того часу і аж до сьогодні обсяг виконаної роботи лише збільшується", - йдеться у заяві майора Мирослава Олександровича з Вармінсько-Мазурського прикордонного загону.

Нагадаємо , раніше наше видання повідомляло, що мерія одного з міст Польщі має намір подарувати українцям близько сімнадцяти квартир. Наразі всі житлові приміщення чекають ремонту та реставрації.