Польща тиснутиме на країни ЄС, щоб збільшити постачання Leopard Україні

Польща оголосила про передачу танків Leopard Україні, щоб "змусити інші країни зробити те саме"

У Польщі не приховують, що оголошення про передачу танків Leopard Україні було не як поодинока ініціатива, а з метою, щоб "змусити інші країни зробити те саме". Це важливо для захисту України, оскільки інакше Польща може стати наступною мішенню російської агресії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву спікера уряду Польщі Петра Мюллера в ефірі "TVP".

"Бо ми хочемо нав'язати певну поведінку. Якщо ми не захистимо незалежність України, ми станемо наступною мішенню. Про це треба сказати прямо", - зазначив Петро Мюллер.

Він додав, що Литва, Латвія та Естонія також розуміють це, оскільки, як і Польща, перебувають на передовій.

За словами спікера уряду Польщі, метою Варшави є те, щоб українська армія зуміла зупинити російський наступ і вибити окупантів із суверенної території України, але цього не станеться, якщо українські захисники не мають достатньої кількості сучасного озброєння.

"Різниця в тому, що ми хочемо чинити тиск. Ситуація з ракетами Patriot це наочно показує", - наголосив Мюллер.

Польща готова поставити Україні роту танків Leopard, але президент Польщі Анджей Дуда заявив, що хоче зробити це в рамках міжнародної коаліції.

Читайте також на порталі "Коментарі" - війна в Україні: названі ключові складові цьогорічної поразки Росії – чи є вже перспективи.

Також видання "Коментарі" повідомляло – керівники України, Литви та Польщі підписали 11 січня у Львові декларацію президентів Люблінського трикутника. Серед іншого було заявлено, що Польща передасть Україні роту танків Leopard (за стандартами НАТО – це 14 машин) у рамках міжнародної коаліції, а Литва надасть нам комплекси ППО та зенітні системи. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чому так важливо таке зближення трьох держав.