Польща зробила заяву про порушення її кордонів під час атаки РФ по Україні

Російський безпілотник міг залетіти на територію Польщі під час масованої атаки Росії по Україні.

Оперативний командувач Збройних сил Польщі генерал Мацей Кліш заявив, що на територію Польщі з боку України зайшов повітряний об'єкт. За його словами, це міг бути безпілотний літальний апарат. Пошуки об’єкта тривають.

Як повідомляє видання RMF24, генерал Мацей Кліш під час брифінгу заявив, що під час масованої атаки Росії по Україні повітряний об’єкт залетів на територію Польщі о 6:43 за місцевим часом. Він пролетів поблизу українського міста Червоноград, яке вже кілька разів зазнавало атак Росії через розташовану там електростанцію.

"Ймовірно, ми маємо справу з об’єктом, який зайшов на територію Польщі. Об'єкт був радіолокаційно підтверджений щонайменше трьома радіолокаційними станціями", - сказав Кліш.

За словами польського генерала об'єкт був під "повним контролем та наглядом".

"Об’єкт зник приблизно через 25 км у Польщі. Через погодні умови я не зміг дати команду на боротьбу. Об'єкт зник із радіолокаційних систем", - сказав генерал та додав, що об’єкт ймовірно був безпілотником.

Мацей Кліш вважає, що об’єкт може досі знаходитись на території Польщі, тому наразі розпочато його пошуки. Польський генерал також не виключає, що дрон міг залишити повітряний простір країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський відреагував на масований удар Росії по Україні. За словами Зеленського, Путін "хвора істота", яка не зраджує собі і атакує українську критичну цивільну інфраструктуру.

Також "Коментарі" писали про те, що у Польщі відреагували на масовану ракетну атаку Росії та підняли винищувачі у повітря.