Польські фермери заблокували проїзд вантажівок з України: подробиці

Перед пунктом пропуску "Медика" польські фермери заблокували рух вантажних транспортних засобів

Польські фермери заблокували рух вантажівок із України через пункт пропуску "Шегині". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

"Перед пунктом пропуску "Медика" польські фермери заблокували рух вантажних транспортних засобів, що прямують з України до Польщі", - йдеться у повідомленні.

Пропуск легкових автомобілів та автобусів здійснюється у звичайному режимі. Також безперешкодно рухаються вантажівки на в'їзд до України.

"Ми повідомимо про відновлення пропускних операцій, а поки просимо обирати інші шляхи до Польщі", - наголосили у Держмитслужбі.

Зазначимо, ситуація, коли польські фермери влаштовують акції протесту – не нова. Раніше польські фермери протестували через те, що дешевша українська сільгосппродукція заполонила їхню країну. Попередній міністр сільського господарства Генрік Ковальчик був змушений піти у відставку, а Польща заборонила імпорт українського зерна та продуктів. Чому ситуація стала скандалом? Як знайти вихід? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - підрив Каховської ГЕС: які наслідки для українського АПК та світового ринку продовольства.

Також видання "Коментарі" повідомляло – заступник міністра інфраструктури України Юрій Васьков стверджує, що Росія грубо порушує продовжену зернову угоду. Країна-агресор фактично блокує кораблі, що прямують до одного з українських портів (Південний). Що відбувається та чому? Як можна розв'язати ситуацію? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.