Путін сам змушує: Дуда зробив нову заяву про відправку військових до України

Президент Польщі зазначив, що РФ сама може спровокувати відправлення польських військових до України

Тільки від дій самої Росії залежить, чи польські військові можуть бути відправлені в Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву на спільній прес-конференції з президентом Словаччини Петером Пеллегріні зробив президент Польщі Анджей Дуда. Він висловив сподівання, що Росія не доведе до ситуації, за якої Польща активно долучиться до війни, але й не виключив такого варіанту.

Анджей Дуда наголосив, що Росія не повинна виграти в Україні, оскільки це створить величезну загрозу для Європи та всього світу.

Водночас польський президент зазначив, що зараз Польща не повинна направляти своїх солдатів в Україну, оскільки це втягло б країну НАТО у війну.

За словами Дуди, позиція Польщі полягає в тому, щоб надсилати Україні військову допомогу, але не розміщувати там своїх солдатів.

"Ми сподіваємося, що нам ніколи не доведеться посилати наших солдатів в Україну, щоб вони воювали там на захист Республіки Польща чи НАТО. Тому я сподіваюся, що такої потреби не буде, що Росія не доведе до такої ситуації. Це наша позиція сьогодні, і ми абсолютно не хочемо брати участь у цій війні, і ми не хочемо, щоби наші солдати брали участь у цій війні", - додав глава польської держави.

Варто зазначити, що вперше можливість відправлення військ в Україну цього року припустився президент Франції Еммануель Макрон. Він порушив це питання на саміті лідерів європейських країн, який пройшов у Парижі.

Глава французької держави припускав, що такого кроку можна вдатися у разі, якщо росіяни знову наступатимуть на Одесу чи Київ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Politico дізналося, хто остаточно забракував ідею Макрона щодо відправки в Україну інструкторів.