У Варшаві українку зґвалтували під час поїздки в таксі : подробиці

Гвалтівником виявився іноземець, громадянин Туркменістану, який працював водієм популярного сервісу таксі

В столиці Польщі - Варшаві українська громадянка написала заяву до поліції про зґвалтування в таксі, коли поверталась додому з вечірки.

Про цей прикрий інцидент інформує tvn24.pl.

Журналісти видання з'ясували, що українська громадянка, яка поверталась додому після вечірки, скориставшись мобільним додатком, викликала машину таксі з центру польської столиці, щоб дістатись до своєї домівки.

Як розповіла потерпіла українка, в авто таксист затримав її силою, потім примусив до статевого акту. Відразу після цього потерпіла звернулась до поліцейських, і заявила про скоєне над нею насильство.

Таксист-гвалтівник вже затриманий, йому висунуто обвинувачення в насильницьких діях та зґвалтуванні. За вимогою прокуратура Варшави, на час досудового слідства суд обрав обвинуваченому міру запобіжного заходу – утримання під вартою, на три місяці.

Також журналісти вияснили, що молода українка ніби скористалась послугами застосунку Bolt, а за кермом таксі знаходився іноземець – громадянин Туркменістану.

Представники компанії прокоментували цей прикрий інцидент й повідомили, що підозрюваний, який приїхав в Польщу з Туркменістану перед тим, як приступити до роботи, пройшов процедуру перевірки та представив довідку про несудимість.

Зараз доступ до застосунку обвинуваченому заблоковано. Представники автокомпанії зробили заяву, де відзначили, що безпека пасажирів - для них пріоритет.

"На жаль, навіть такий жорсткий контроль не завжди може бути гарантією поведінки людини у майбутньому. Безпека є пріоритетом для Bolt, але такі інциденти все ще трапляються у сфері таксі, і тому ми виступаємо за посилення регламенту та вимог до перевірки для кожного водія", - наголосила представник компанії- перевізника Мартина Курковська, яка повідомила про це електронним листом представників польських медіа.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що У Польщі на екрани виходить адаптація українського серіалу "Слуга народу": що задумали поляки.