Як у Польщі ставляться до українців та росіян: що змінилося у сусідній країні

До українців сьогодні позитивно ставляться 53% поляків – це на 10% менше, аніж одразу після російського вторгнення у 2022 році

Серед мешканців Польщі знижується рівень симпатій до громадян України. Але найбільша неприязнь у поляків до росіян, а свої найбільші симпатії вони проявляють до американців.

Про це інформує Ukrayina.pl, посилаючись на результати опитувань Інституту ринкових і соціальних досліджень (IBRiS) , які його провели, виконуючи замовлення порталу Onet.

Зокрема, в Польщі було проведено опитування місцевих мешканців, про їх відношення до представників інших націй, щоб зрівняти, як змінились симпатії з плином часу. Самі результати дослідження показали, що найбільше польські громадяни люблять американців (72%).

Також представниками найулюбленіших націй вони назвали чехів (63%) та словаків (62%). Наступними в рейтингу йдуть шведи (60%), литовці (58%), британці (57%), японці (55%) і французи (54%).


Як показали результати опитування, відсоток приязного відношення громадян Польщі до громадян України зменшується. З симпатією відносяться до мешканців України 53% наших сусідів, негативним називають своє відношення – 20%.

Ці цифри є вищими, ніж перед повномасштабним вторгненням загарбників в Україну. Зокрема, до 24 лютого 2022 позитивно ставились до українців 48% польських громадян. Відразу, як почалась велика війна, свої симпатії до українців демонстрували 64% поляків.

Громадянам РФ зараз симпатизує тільки 13% опитаних мешканців Польщі. Ці цифри стають щораз нижчими. До 2020 року більше половини поляків позитивно ставились до росіян, перед початком повномасштабного вторгнення цей показник зменшився до 36%, після початку війни в Україні – до 22%.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що очільник Пентагону попередив солдатів у Польщі