Як вирішити історичні проблеми з Україною: Дуда запропонував вихід

Дуда вважає, що історичні проблеми з Україною треба вирішувати не шляхом шантажу

Президент Польщі Анджей Дуда сподівається на те, що у проблемних історичних питаннях між офіційною Варшавою та Києвом відбудеться "прорив". Однак, вихід із, здавалося б, тупикової ситуації можливий не в результаті "шантажу". Ультиматуми, виставлені один одному, "нічого хорошого" не принесуть. Як передає портал "Коментарі", таку заяву Дуда зробив в інтерв'ю Polsat News.

Польський лідер зазначив, що під час візиту до Нью-Йорка на 79-ю сесію Генасамблеї ООН у штаб-квартирі Організації він провів коротку розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

За словами Дуди, лідери країн "перекинулися кількома словами", зокрема, обговорили ситуацію на фронті, водночас вони не торкалися у розмові теми Волинської трагедії.

Однак глава Польщі зазначив, що раніше неодноразово обговорював це питання із Зеленським.

Дуда зазначив, що результатом цих розмов була, зокрема, спільна участь двох лідерів в екуменічному богослужінні у кафедральному соборі у Луцьку (у липні 2023 року – ред.), де поминали жертв Волинської трагедії.

"Це стало результатом спокійної та дуже виваженої роботи над цим питанням", - наголосив він.

Також президент Польщі розповів, що питання ексгумації жертв було предметом його розмови із Зеленським під час його візиту до Києва на річницю незалежності України.

"Я сподіваюся, що до кінця мого президентства буде якийсь прорив у цьому питанні. З іншого боку, я не хотів би, щоб це відбувалося шляхом шантажу, який, на мою думку, не принесе добрих результатів", – сказав Дуда.

За словами Дуди, "це питання треба вирішувати в інший спосіб, а не погрози блокувати інтеграцію України із Заходом".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Польща підтримує Україну, проте заявила, що має свої вимоги.