Головна Новини Світ Решта світу Багатий улов: поліція зловила в океані порожній човен, набитий кокаїном
commentss НОВИНИ Всі новини

Багатий улов: поліція зловила в океані порожній човен, набитий кокаїном

1430 фунтів кокаїну було заховано в відсіку під палубою човна

19 грудня 2020, 16:29
Поділіться публікацією:

Поліція Маршаллових островів виявила найбільшу партію кокаїну в цій тихоокеанській державі на суму близько 80 мільйонів доларів в покинутому човні, який викинуло на віддалений атол після дрейфу в відкритому морі, можливо, протягом багатьох років.

Багатий улов: поліція зловила в океані порожній човен, набитий кокаїном

ФОТО: Daily Mail

Генеральний прокурор Річард Хіксон сказав, що 18-футове судно зі скловолокна було виявлено на атолі Айлук минулого тижня з 1430 фунтами кокаїну, захованими в відсіку під палубою. Хіксон сказав, що судно, швидше за все, перетнуло Тихий океан з Центральної або Південної Америки.

"Він міг дрейфувати рік або два", — прокоментував Хіксон.

Поліція заявила, що наркотики, які перебували в кілограмових упаковках, позначених буквами "KW", були спалені, за винятком двох упаковок, які будуть передані Агентству по боротьбі з наркотиками США для аналізу.

За останні два десятиліття уздовж берегової лінії Маршаллових островів було виявлено безліч інших схованок з наркотиками, але останній видобуток був, безумовно, найбільшим. У співробітників правоохоронних органів є різні теорії про походження таких наркотиків, в тому числі про те, що від них відмовилися, коли контрабандистам загрожувала небезпека бути спійманими або вони були загублені під час шторму.

У січні 2014 року сальвадорський рибалка Хосе Альваренга прибув на Маршаллові острови, більш ніж через 13 місяців після того, як він вирушив з західного узбережжя Мексики з товаришем, який загинув під час плавання. Після його прибуття дослідники з Гавайського університету провели 16 комп'ютерних симуляцій моделей дрейфу з узбережжя Мексики і виявили, що майже всі в кінцевому підсумку привели на Маршаллові острови.

Як повідомляло видання "Коментарі", човен з мігрантами затонула біля Лесбосу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини