Бельгія встановила світовий рекорд життя без уряду

Новий рекорд життя країни без уряду становить 653 дня

21 місяць існувала політична криза в Бельгії, а в середу, 30 вересня, сформований новий кабінет міністрів, який буде приведений до присяги вже в четвер, 1 жовтня. Про це повідомляє телеканал Euronews.

Новим главою кабміну стане фламандський ліберал Олександр де Кроо, в правлячу коаліцію увійшли сім політичних партій. Дві фламандські радикальні партії, які виграли парламентські вибори в травні 2019 року, - "Новий фламандський альянс" і Vlaams belang - в коаліцію не увійшли.

Урядова криза стався в Бельгії в грудні 2018 року через підписання цією країною Глобального угоди ООН з міграції. Виступивши проти цього кроку, з правлячої коаліції пішли міністри від НФА, після чого вона втратила парламентську більшість.

Попередній подібний рекорд - 589 днів був встановлений Бельгією під час попередньої кризи 2010-2011 років.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Бельгії кішка заразилася коронавірусів від господаря.

У кішки були проблеми з диханням і травним трактом. Вірусолог Емманюель Андре зазначає, що це "окремий випадок", який міг статися через занадто близького контакту між твариною і хворою людиною.

За словами вірусолога, тварини не можуть бути переносниками та сприяти поширенню коронавируса. Вони також заражаються у виняткових випадках, яким можна вважати і зафіксований в Бельгії.