Головний конкурент Лукашенка не допущений до виборів президента Білорусі

ЦВК не зареєструвала Віктора Бабарика кандидатом у президенти Білорусі

У вівторок, 14 липня, відбулося засідання Центрального виборчого комітету республіки Білорусь. За його підсумком Віктора Бабарика і Валерія Цепкала не зареєстрували кандидатами в президенти країни, повідомляє "TUT.by".

Водночас Олександра Лукашенка, Анну Канопацьку, Андрія Дмитрієва, Сергія Черечня і Світлану Тихановську одноголосним рішенням внесли в список кандидатів в президенти.

Як повідомляє джерело, глава ЦВК запропонувала не реєструвати Бабарику кандидатом у президенти Білорусі, і члени комісії одноголосно підтримали таке рішення. Основна причина недопуску - невідповідність декларації про доходи та майно та участь іноземної організації в його передвиборчій кампанії.

Раніше Віктора Бабарика звинуватили в підробці підписів на висунення в кандидати. Політик здав в комісію 367 тисяч підписів, більша частина яких після перевірки виявилася підробленою.

Як раніше писали "Коментарі", рейтинг Лукашенка в Білорусі різко впав. В інтернет-сегменті вже з'явився мем про Сашу-трьох відсотках, як би натякаючи на реальне число виборців, готових підтримати нинішнього президента.


Читати повністю: https://news.tut.by/economics/692651.html