Ізраїль під замком: коли туди можуть пустити українців

В Ізраїль не будуть пускати навіть тих українців, які захочуть проїхати транзитом через країну

Поки багато європейських країн відкривають кордони для туристів зі всього світу, Ізраїль, навпаки, вирішив продовжити заборону на в'їзд в країну. Потрапити туди, зокрема й українці, не зможуть, щонайменше, до 1 вересня. Про це пише видання Jerusalem Post, посилаючись на рішення Управління цивільної авіації країни.

Ізраїль вирішив поки що не послаблювати карантин для іноземців і пускати в країну не будуть навіть тих, хто повинен проїхати через неї транзитом. Поки що потрапити туди зможуть лише громадяни Ізраїлю або ж ті, у кого є дозвіл на проживання. Туристам доведеться почекати до осені.

Щоправда, незабаром перелік тих, для кого відкриють кордони, можуть розширити. Але туристів в ньому все одно не буде. Влада хоче дозволити в'їзд для найближчих родичів ізраїльтян, а також іммігрантів, які збираються відсвяткувати весілля або народження дитини.

В Ізраїлі зараз стрімко росте кількість випадків коронавірусу. Два тижні тому в країні посилили карантин. Там закрили клуби, бари, готелі, басейни та спортзали. У синагогах одночасно можуть перебувати максимум по 19 осіб, в приміщенні ресторанів - по 20. Культурні та спортивні заходи дозволили проводити, але без вболівальників. З 9 мільйонів населення Ізраїлю коронавірус вже підхопили понад 50 тисяч осіб.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Чорногорія змінила правила для українських туристів і тепер потрапити на місцеві курорти стало простіше.