Ізраїль відповість Ірану на ракетну атаку: The Guardian

Ізраїль готується до розширення військових операцій проти Ірану після ракетних атак

Відповідаючи на масовану ракетну атаку Ірану, Ізраїльські військові готуються до "значної і серйозної" відплати. За інформацією The Guardian, ЦАХАЛ розширює свої військові операції, готуючись до річниці ізраїльсько-іранської конфронтації.

Ізраїльська армія оборони (ЦАХАЛ) зараз перебуває на піку готовності, після того як на минулому тижні Іран здійснив ракетний удар по цивільним об'єктам в Ізраїлі. Високопоставлений військовий чиновник, виступаючи анонімно, розповів The Guardian про підготовку до серйозної відповіді на агресію. За його словами, Ізраїль не має наміру миритися з такими діями та планує значно розширити спектр своїх військових операцій.

Президент США Джо Байден, коментуючи ситуацію, висловив занепокоєння щодо потенційних наслідків ізраїльських ударів по іранських нафтових об'єктах. Він зауважив, що, будучи на місці Ізраїлю, варто було б розглядати інші, менш ескалаційні варіанти відповіді.

Тим часом, в адміністрації США посилено заявляють про необхідність уникнути атак на ядерні об'єкти Ірану, оскільки це може привести до додаткових загострень у регіоні.

Згідно з даними, отриманими від The Guardian, в результаті ізраїльського удару по Бейруту можливо загинув Хашим Сафі ад-Дін, потенційний наступник вбитого лідера "Хезболли" Хасана Насралли. Ліванські силові структури підтвердили, що Сафі ад-Дін зник безвісти після атаки.