Найвищий хмарочос планети засяяв кольорами прапора України (ВІДЕО)

Також на відеоролику пролунав гімн України

У Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати) вирішили привітати Україну з 30-ю річницею Незалежності. Так, найвища будівля планети, Бурдж-Халіфа, отримала забарвлення нашого державного прапора. Відповідне відео оприлюднили в Twitter, передає УНІАН.

"Сьогодні вночі Бурдж-Халіфа святкує День незалежності України і бажає її народу миру і процвітання", - сказано в повідомленні.

Крім того, на відеоролику пролунав гімн України.

Це не вперше, коли Емірати підтримують нашу державу у такий спосіб. У минулому році на День Незалежності Бурдж-Халіфа також засвітилася жовто-блакитними кольорами прапора України. А на офіційній сторінці хмарочоса в Instagram з'явилося привітання українців з державним святом. Крім того, на честь візиту президента України Володимира Зеленського в Дубай в лютому 2021 року хмарочос також підсвічували кольорами прапора.

Відзначимо, що Бурдж-Халіфа - це найвищий хмарочос у світі, розташований в місті Дубай, столиці Об'єднаних Арабських Еміратів. На сьогодні він є найвищою спорудою планети. Хмарочос сягає висоти понад 800 метрів, кількість поверхів - 162, а площа його внутрішніх приміщень складає більше мільйона кв.м.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що 24 серпня відбулося масштабне святкування 30-річчя Незалежності України. Експерти підвели підсумки заходу та розповіли, що вийшло, що ні, і чому. Експерт Українського інституту політики Микола Спиридонов вважає, що на святкування річниці нашої незалежності, українській владі вдалося залучити достатньо велика кількість іноземних делегацій. Але багато в чому це пов'язано з тим, що за день до цього відбувся саміт Кримської платформи.