Названа країна, яка першою в світі узаконила біткойн

Країна планує виділити 90 днів для створення інфраструктури під платежі в електронній валюті

Поки Маск своїми жартами розхитує вартість біткойнів, то в світі вже з'явилася перша країна, яка визнала цю електронну валюту платіжним засобом. Парламент Сальвадора прийняв рішення визнати біткойн ще одним платіжним засобом, передає CoinDesk.

За таке рішення проголосували 62 парламентаріїв, проти - 19, а утрималися - 3. Тому вже найближчим часом президент Сальвадора Наїб Букел підпише відповідний закон, завдяки якому всі повинні будуть приймати біткойни до оплати, як і долари США.

Звичайно ж, підготуватися до такого нововведення не так просто, тому країна планує виділити 90 днів для створення інфраструктури під платежі в електронній валюті. Всі підприємства Сальвадора повинні приймати біткойни, а організації, які побоюються за нестабільний курс криптовалюта, отримають підтримку від держави.

"Якщо є кафе з морозивом, яке не хоче ризикувати, приймаючи біткойни через конвертацію або хвилюватися про їх зберігання в банку, то заклад може попросити уряд обміняти його біткойни в долари. Звичайно, це можна зробити і на відповідних ринках, але уряд організовує таке в терміновому режимі ", - пояснив глава держави.

Як повідомляли раніше екологи стурбовані тим, скільки енергії використовує біткойн. У статті, опублікованій в Nature Communications, група вчених під керівництвом Дабо Гуана з Університету Цінхуа і Шоуян Ван з Китайської академії наук досліджує використання енергії біткойнів в Китаї. Вони приходять до висновку, що за відсутності правових обмежень біткойн може до 2024 року стати "істотним" бар'єром для зусиль Китаю по декарбонізації своєї економіки. Читайте більше в нашому матеріалі.