Головна Новини Світ Решта світу «Невимовно тяжка угода» - прем'єр Вірменії розповів про деталі договору про перемир'я з Азербайджаном
commentss НОВИНИ Всі новини

«Невимовно тяжка угода» - прем'єр Вірменії розповів про деталі договору про перемир'я з Азербайджаном

В той самий час, президент Азербайджану Ільхам Алієв, навпаки, пишається підписаним договором

10 листопада 2020, 16:20
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян оголосив, що підписав "невимовно тяжку угоду" з Росією та Азербайджаном, щоб закінчити війну за спірну територію Нагірного Карабаху, всього через кілька годин після того, як азербайджанська влада заявила про те, що захопили стратегічно-важливе місто регіону Шуша.

«Невимовно тяжка угода» - прем'єр Вірменії розповів про деталі договору про перемир'я з Азербайджаном

"Я прийняв важке, надзвичайно важке рішення особисто для мене і всіх нас. Я підписав декларацію з президентами Росії й Азербайджану про припинення війни з 01:00 (за місцевим часом)", — йдеться у заяві Пашиняна, яку він розмістив на своїй сторінці в Facebook сьогодні вранці, у вівторок.

Заявивши раніше в понеділок, що боротьбу за Шушу не закінчено, Пашинян сказав, що прийняв рішення підписати угоду, ґрунтуючись на глибокому аналізі військової ситуації та "переконані в тому, що в ситуації, що існує, це найкращий можливий результат".

Виступаючи після оголошення угоди, президент Азербайджану Ільхам Алієв сказав, що угода "поверне території Вірменії без подальшого кровопролиття". За його словами, всі військові операції в регіоні, що знаходиться на території Азербайджану, але який населений і контролюється етнічними вірменами, припинені.

"Сьогодні я з гордістю підписую цю угоду! Вітаємо азербайджанський народ!" — додав Алієв.

Своєю чергою, Президент Росії Володимир Путін заявив, що російські миротворчі сили будуть розміщені вздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі та в коридорі, що з'єднує регіон з Вірменією.

За його словами, угода про припинення вогню передбачає обмін військовополоненими та тілами. Росія є сусідами з Азербайджаном, але має альянс у сфері безпеки з Вірменією. Москва кілька разів намагалася домовитися про припинення вогню за останні кілька тижнів, але кожну угоду швидко порушувалося.

Раніше "Коментарі" дізналися в експертів, які вигоди отримають всі сторони після завершення конфлікту в Нагірному Карабасі і які висновки має для себе зробити Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини