Пожежа на Тайвані: загинуло близько 50 осіб

Проведенню рятувальних робіт заважали поставлені на перших поверхах купи сміття

У місті Гаосюн на півдні Тайваню, в багатоповерховому будинку сталася пожежа. Вона забрала життя щонайменше близько 50 осіб. Про це повідомляє британське видання BBC.


14 жовтня в тайванському місті загорівся житловий і комерційний будинок. Пожежникам знадобилося більше 4:00, щоб загасити полум'я. Причина пожежі поки невідома. В результаті пожежі 79 осіб були госпіталізовані, з них чотирнадцятої важкому стані. У будинку 120 квартир, багато жителів - люди похилого віку або люди з інвалідністю.

Свідки стверджують, що перед пожежею чули вибух, підозрюють, що причиною могло бути коротке замикання, тому що останні кілька днів чули дивні звуки з боку ліній електропередач.


Проведенню рятувальних робіт заважали поставлені на перших поверхах купи сміття, вони ж і були найбільш легкозаймистими.

Пожежні закликали громадськість не збирати сміття і непотріб на нижніх поверхах, на сходах і навколо будинків.


Нагадаємо, в Сполучених Штатах Америки спалахнув новий лісова пожежа. Про це повідомляє видання Associated Press. Як стало відомо, в американському штаті Каліфорнія знову горить ліс. Потужне загоряння утворилося на хребті Санта-Інес. Повідомляється, що полум'я швидко поширюється в бік океану. На цей час стихія вирує на території 54 квадратних кілометрів. Для боротьби з пожежею були спрямовані понад 500 співробітників пожежної служби.


Відзначається, що пожежа під назвою "Алісан" розгорівся неподалік від ранчо, яке в минулому належало 40-му президенту США Рональду Рейгану. Пожежні висунулися на захист ранчо. У районі введено локальний режим НС. Про поранених або загиблих поки не повідомляється.