Речі Нельсона Мандели виставили на аукціон: що продають

Отримані кошти витратить на будівництво меморіального комплексу

Речі покійного президента Південної Африки Нельсона Мандели виставлять на аукціон. Продаж планують провести 11 грудня у Нью-Йорку. За словами організаторів аукціону, буде онлайн-трансляція та продаж офлайн. Про це повідомляє видання Reuters.

Планують на аукціоні розпродати понад 100 різних речей, пов'язаних із покійним. Ініціатор аукціону – родина Мандели. Охочі зможуть купити предмети одягу, презенти від керівників інших країн, листи. На аукціон відвезуть унікальні сорочки Мандели, які знають у всьому світі завдяки їх яскравим візерункам та незвичайному вигляду. Частина його гардеробу експонується на стендах музею технологічного інституту моди у Нью-Йорку.

Сорочки африканського лідера можуть стати об'єктом натхнення студентів інституту моди. Сорочки цінні тим, що президент носив їх на зустрічі з політичними лідерами інших країн, зокрема, з королевою Великобританії Єлизаветою.

Виручені кошти з продажу особистих речей витратять на зведення меморіального комплексу імені Нельсона Мандели та створення іменного саду на його честь. У Південно-Африканській республіці закладуть такий собі сад свободи. У музеї меморіального комплексу буде виставлено речі, пов'язані безпосередньо з сімейним життям президента. Дочка Мандели каже, що мета комплексу – пропаганда рівності всіх рас людей та їх права на свободу та самовираження.

Як повідомляв портал "Коментарі", деякі реквізити, які використали під час зйомок фільмів за участю відомого актора Сільвестра Сталлоне, продадуть на аукціоні. Серед лотів аукціону різні речі з бойовиків - це боксерські рукавички "Роккі", пов'язки "Рембо", і багато іншого. З продажу організатори хочуть отримати до 1,5 мільйонів доларів США.