Головна Новини Світ Решта світу Росія стягує військову техніку до кордонів Білорусі - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія стягує військову техніку до кордонів Білорусі - ЗМІ

В сторону Білорусі з Петербурга і Москви направляються десятки військових вантажівок без розпізнавальних знаків

17 серпня 2020, 07:59 comments2012
Поділіться публікацією:
Check

Колони військових вантажівок і десятки автозаків рухаються в бік білоруського кордону. Про це повідомляє в Facebook група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT), які відстежують військові конфлікти. За їхніми даними, тільки з Санкт-Петербурга в Білорусь, де не вщухають акції протесту, можуть перекинути близько 600 російських бійців.

Росія стягує військову техніку до кордонів Білорусі - ЗМІ

Російська військова техніка. Ілюстрація: topwar.ru

Фахівці CIT покладаються на дані з відкритих джерел. Цього разу вони проаналізували відео і фото, які відзняли очевидці на російських дорогах, а також на дані журналістів. Одну з колон військової техніки помітили на трасі Петербург-Псков. Очевидець розповів, що йому назустріч проїхало близько 40 вантажівок без номерів і будь-якого маркування, а також військові позашляховики. Експерти порахували, що в цій колоні може бути, щонайменше, 600 бійців.

Росія стягує військову техніку до кордонів Білорусі - ЗМІ - фото 2

Ще одну колону, спрямовану в бік Білорусі, помітили на дорозі з Москви за 80 кілометрів від кордону. Вантажівки також їхали без маркування, а всередині, за даними очевидців, сиділи люди в чорному без будь-яких розпізнавальних знаків.


Чи перетнули ці військові кордон з Білоруссю — поки що невідомо.

Нагадаємо, що акції протесту в Білорусі почалися після того, як оголосили попередні результати президентських виборів. Мітингувальники не вірять в перемогу Олександра Лукашенка і вимагають чесних виборів. Перші акції протесту жорстоко розганяли ОМОН і міліція, а в слідчих ізоляторах опинилися близько 7 тисяч осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини