Головна Новини Світ Решта світу Столтенберг: "Агресія Росії та посилення Китаю - глобальні виклики армії НАТО"
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг: "Агресія Росії та посилення Китаю - глобальні виклики армії НАТО"

Єнс Столтенберг закликав країни-члени НАТО збільшувати фінансування оборони, аби протистояти Росії та Китаю

28 січня 2021, 17:27
Поділіться публікацією:

Єнс Столтенберг на зустрічі членів Військового комітету НАТО закликав не припиняти збільшення видатків на оборону через агресивні дії Росії та зміцнення Китаю, повідомляється на офіційному сайті організації.

Столтенберг: "Агресія Росії та посилення Китаю - глобальні виклики армії НАТО"

Столтенберг на зустрічі Військового комітету НАТО. Фото: джерело

"Ми повинні продовжувати збільшувати витрати на оборону, на інвестиції у сучасні можливості та підвищувати готовність наших армій протидіяти глобальним викликам, таким як агресія Російської Федерації, світовий тероризм та посилення Китаю", — заявив генеральний секретар НАТО.

За словами Столтенберга, збройні сили НАТО забезпечили можливість стримати кризу в сфері охорони здоров'я і не дали їй перетворитися у кризу світової безпеки. Втім, зазначає Генсек, Covid-19 не зміг подолати інші проблеми НАТО.

"Ми маємо залишатися здатними до протистояння усім викликам, які можуть чекати на нас у майбутньому", — закликав генеральний секретар.

Столтенберг пообіцяв очільникам збройних сил країн НАТО представити своє бачення та рекомендації того, як у майбутньому слід готувати та оснащувати НАТО на саміті альянсу, який незабаром відбудеться у Брюсселі. Також він підкреслив, що бачить необхідність у тісній співпраці НАТО із демократичними країнами Азіатсько-тихоокеанського регіону задля розвитку глобального підходу у політиці організації.

Нинішня зустріч членів Військового комітету присвячена операціям НАТО, реагуванню на проблеми, пов'язані із коронавірусом, а також підготовці документів із стратегічного планування.

Раніше про те, що саме Росія є головною загрозою для НАТО заявляв начальник штабу європейської армії США. Він підкреслював, що загроза Росії є реальною, оскільки вона демонструє свої претензії на владу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини