В Єгипті дешевшає нерухомість: за скільки можна купити квартиру

Ціни на нерухомість в Єгипті впали, проте прибутковість від здачі апартаментів в оренду, як і раніше висока

В Єгипті впали ціни на нерухомість. Ринок житла Єгипту залишається пригніченим. Про це повідомило спеціалізоване видання Global Property Guide.

Зазначається, що за минулий рік ціни на будівлі впали на 14,38 відсотка. Це абсолютний антирекорд. Для порівняння, у 2019 році ціни знизилися на 2,28 відсотка.

Щоб хоч якось врегулювати ситуацію та підтримати сектор, президент Єгипту Абдул Фаттах ас-Сісі зняв деякі обмеження на володіння іноземцями власністю.

Так, квартира в столиці Єгипту зараз коштуватиме близько 831 долар за квадратний метр. Так гідне житло площею 120 квадратних метрів можна купити за 124 650 доларів. Проте прибутковість від житла в Єгипті не змінилася. Таке житло можна здавати за 977 доларів на місяць.

На ситуацію з нерухомістю в країні вплинула пандемія. Проте Міжнародний валютний фонд прогнозує, що в цьому році єгипетська економіка виросте на 2,8 відсотка. А у 2022 підійметься на 5 відсотків.

Попри складну ситуацію Єгипет вже показую позитивні результати. ВВП країни зріс на 3,5 відсотки за 2020 рік. А за останні п'ять років економіка виросла приблизно на 4,8 відсотка. Позитивні зрушення відбуваються завдяки економічним реформам в країні.

Нагадаємо, що в Україні, зокрема в Києві, ціна на нерухомість навпаки зростають. За скільки тепер можна буде придбати квартиру в різних районах столиці, дізнавайтеся в наших матеріалах.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, як вигідно придбати квартиру та правильно вкласти гроші. Думку та позицію рієлтора з досвідом читайте в нашому матеріалі.