Головна Новини Світ Решта світу В Ізраїлі сталася велика екокатастрофа
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі сталася велика екокатастрофа

На розчищення зараженої території поряд з фахівцями вийшли військові і численні добровольці

23 лютого 2021, 23:35 comments1293
Поділіться публікацією:

Витік нафти в Ізраїлі привела до смерті сотень тварин, в тому числі — китів. Причиною, пише тижневик "Spiegel", стало виявлене забруднення прибережних вод нафтопродуктами.

В Ізраїлі сталася велика екокатастрофа

Прапор Ізраїлю, фото - з відкритих джерел

У Середземному морі сталася велика катастрофа — липка смола покрила близько 160 кілометрів узбережжя. Повідомляється, що на берег викинуло молодого кита.

До очищення пляжів залучили тисячі військових і волонтерів. Забруднений пляж Ашдода укритий мертвими тваринами.

"Мене дуже вразила зразкова добровольча діяльність громадян, які прийшли очистити узбережжя. Ми повинні зберегти наші пляжі, нашу країну і навколишнє середовище. Я розмовляв з міністром енергетики Єгипту, є пропозиція, щоб всі кораблі працювали на природному газі, а не на паливі, яке забруднює навколишнє середовище. Я думаю, це буде це величезна зміна ", — зазначив прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху.

Причина екологічної катастрофи не називаються. За однією з версій, через сильні хвилі в море могло перевернутися судно з нафтою.

Нагадаємо, всесвітня метеорологічна організація (ВМО) повідомляє, що через пандемію коронавірусу глобальні викиди вуглецю в цьому році скоротяться на 6%. Експерти розповіли виданню "Коментарі", як карантинні заходи впливають на екологію. І спрогнозували, чи можна зробити цей ефект довгостроковим (адже багато говориться про зміну клімату та небезпеки в зв'язку з цим) без серйозного збитку для економіки. За словами експерта Українського інституту політики Владислава Дзівідзінского, незважаючи на відповідну заяву генсека ВМО Петтері Талас, середньостроковий і довгостроковий прогнози для світового клімату негативні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини