В Угорщині обстріляли вантажівку з мігрантами

Вантажівка перетнула кордон, проте після цього через пошкодження була змушена зупинитися

Угорська поліція заявила про прорив кордону машиною з нелегальними мігрантами, внаслідок чого довелося застосувати зброю. Про це повідомляє міжнародне видання Fourals. Поліція округу Діор-Моушн-Шопрон повідомила, що патрульні в прикордонному селі Харка помітили вантажівку, яка рухалася на великій швидкості до прикордонного переходу з Австрією. Офіцер поліції наказав їй зупинитись для огляду, але вона тільки збільшила швидкість. Це змусило поліцію відкрити вогонь.

Попри це, вантажівка перетнула кордон, проте після цього через пошкодження була змушена зупинитися. Австрійська поліція затримала її водія – єгиптянина, а також близько 30 пасажирів, які зникли у багажнику вантажівки. Їхнє громадянство поки що невідоме. За даними поліції, в останні тижні 2021 року влада Угорщини щотижня затримувала 2000-2500 мігрантів до південних кордонів країни з Сербією та Румунією. У 2015 році Угорщина побудувала паркан уздовж кордону з Сербією, щоб запобігти в'їзду мігрантів.

Нагадаємо, російські нелегальні мігранти з Білорусі зробили чергову спробу прорватися через польський кордон. Цієї ночі вони зібралися до групи з 36 людей та атакували прикордонників. "Після опівночі на ділянці, що охороняється підрозділом прикордонної служби в районі населеного пункту Мельник, група з 36 іноземців форсувала кордон. У бік польських патрулів кидали каміння. Ніхто не постраждав", - написали прикордонники у Twitter. Перед таким численним проривом спробу перетнути польсько-білоруський кордон зробили група із шести осіб. Однак вона не вдалася.