У Японії просять скасувати Олімпіаду - в чому причина

Японські лікарі просять владу не проводити Олімпіаду-2021 у Токіо через критичну ситуацію в країні

Японські лікарі просять владу скасувати Олімпійські ігри. Річ у тім, що в країні зросла кількість випадків коронавірусу. Як повідомляє видання Reuters, сталося це через "британський" штам COVID-19.

Найгірша ситуація в Осаці - другому за величиною місті Японії. Медичні установи цього міста ледь справляються з кількістю хворих. За тиждень до четверга в Осаці було отримано 3849 нових позитивних тестів.

Варто зазначити, що 14% із 13 770 пацієнтів з COVID-19 в Осаці були госпіталізовані. Всі інші знаходяться на самоізоляції.

Медики попереджають, що в місті переповнені лікарні, не вистачає апаратів ШВЛ і ліків, медичних працівників, оскільки значна їх частина заразилася коронавірусом.

Прогнозується, що на Олімпіаду приїдуть 70 000 або ж 80 000 спортсменів з усього світу. Відповідно кількість хворих зросте ще більше.

"Це може стати "спусковим гачком" для нової літньої катастрофи", - попереджає голова Служби невідкладної медицини Акира Такасу.

Варто зазначити, що літні Олімпійські ігри мають відбутися у 2021 році в Токіо. Вони були перенесені з 2020 року у зв'язку з пандемією COVID-19.

Нагадаємо, що в Японії з'явилося морозиво із залізною стружкою. Пандемія коронавірусу серйозно вплинула на сферу туризму, і деякі регіони дуже це відчули. Подібна ситуація склалася і з японськими містами Цубаме і Сандзе, які вирішили залучати туристів за допомогою незвичайного морозива. Детальніше про десерт читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що японське агентство з освоєння аерокосмічного простору JAXA спільно з великою будівельною корпорацією Kajima випробувало технологію, за допомогою якої хочуть побудувати базу на Місяці. За словами вчених, їм вдалося керувати паровим катком на відстані 1000 кілометрів. Подробиці читайте тут.