Вірменія звинуватила Азербайджан у брехні

Прес-секретар МЗС Вірменії Анна Нагдалян назвала брехнею заяву міністра закордонних справ Азербайджану Джейхун Байрамова про те, що Азербайджан в відповідно до своїх зобов'язань передав Вірменії

Прес-секретар МЗС Вірменії Анна Нагдалян зробила заяву у відповідь на повідомлення міністра закордонних справ Азербайджану Джейхун Байрамова про те, що Азербайджан передав вірменській стороні всіх військовополонених, захоплених у полон в ході війни в Арцах. Про це повідомляє пресслужба зовнішньополітичного відомства Вірменії.

"Це чергова брехня азербайджанської сторони по цьому актуальному гуманітарного питання. Заява глави МЗС Азербайджану суперечить іншим відповідним органам цієї країни, які підтвердили факт знаходження десятків вірменських військовополонених в Азербайджані як під час бойових дій, так і після встановлення режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

За даними вірменської сторони Азербайджан не надає інформацію про вірменських військовополонених в Європейський суд з прав людини.

Нагадаємо, у Вірменії зараз досить напружена атмосфера. Країна знаходиться на порозі громадянської війни. Все почалося з того, що генеральний штаб Вірменії та представники вищого командування армії зажадали від прем'єр-міністра країни Нікола Пашиняна піти у відставку. Таке бажання генштаб висловив після зняття з посади першого заступника глави Генштабу Тирана Хачатряна. Своєю чергою Нікол Пашинян назвав цю заяву спробою державного перевороту і звільнив главу Генштабу Оніка Гаспарян. Як повідомляють легітимності анонімні джерела, Пашинян не планує позбавлятися влади і залишати свої повноваження. На вулицях вже зібралися як прихильники Пашиняна, так і опоненти.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що піде у відставку тільки за однієї умови. Глава уряду повідомив, що готовий покинути місце прем'єра, якщо цього захоче його народ.