Вперше в історії ОАЕ іноземцям надаватимуть громадянство - хто зможе його отримати

Отримати громадянство ОАЕ зможуть представники окремих професій

Об'єднані Арабські Емірати вперше за історію країни надаватимуть громадянство іноземцям. Про це повідомляє видання WAM.

Влада ОАЕ вже ухвалила відповідні зміни до законодавства.

Проте на громадянство можуть розраховувати тільки люди чітко визначених професій або ж суспільно необхідні спеціалісти. Серед них - інвестори, лікарі, винахідники, науковці, інтелектуали, митці. Окрім того, громадянство можуть отримати й члени їхніх сімей.

Правил та вимог аби отримати громадянство багато. До того ж для кожної з вищеперелічених категорій висуваються свої умови.

Професійні здобутки людини мають бути підкріплені фактами та доказами. Наприклад, науковці повинні мати мінімум 10 років практичного досвіду в певній галузі. Також вони повинні показати престижну професійну відзнаку за їхні здобутки.

Влада країни довго обдумувала, чи потрібно дозволяти отримувати іноземцям громадянство. Прем'єр-міністра ОАЕ повідомив, що так країна хоче "заманити талановитих людей, які сприятимуть її розвитку".

Нагадаємо, що Дубай змінив правила в'їзду для туристів. Тепер аби потрапити в Дубай, туристам потрібно буде показати на кордоні сертифікат з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, який був зроблений не раніше, ніж за 72 години до поїздки. Документи про проходження тесту на коронавірус не потрібні дітям до дванадцяти років та безпосередньо громадянам ОАЕ, які відлітали в інші країни. Повний список вимог до туристів можна переглянути на нашому сайті.

Також "Коментарі" рекомендують прочитати, про що спілкувався український президент з Трампом.