Апофеоз ідіотизму: у Росії школярів вчать розганяти мітинги

Російських школярів почали вчити розганяти мітинги

Спецназ Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) РФ провів профорієнтаційне заняття в дитячому таборі "Джем" Ульяновської області.

Як повідомляють російські медіа, на заняттях школярам видали шоломи, щити і кийки, дали поміряти бронежилети та показали, як придушувати заворушення.

"Особливий інтерес викликали прийоми із затримання правопорушників. Співробітники ОСН "Шквал" продемонстрували кілька ефективних технік і розповіли про важливість дотримання закону", - заявили в УФСВП по Ульяновській області.

Повідомляється, що управління виклало фотографії зі звітом про захід, на яких діти позували в амуніції спецпризначенців, а інструктори показували, як треба знешкоджувати порушника, заламуючи йому руки та перекидаючи обличчям у підлогу.

Зазначається, що пізніше пост про навчання російських школярів було видалено.

Як відомо, схожі заняття неодноразово проводилися в дитячих освітніх установах різних міст Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за вказівкою путінського режиму було заарештовано 2 серпня колишнього заступника командира з тилу 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Московського військового округу полковника Дмитра Пєшкова. Його звинуватили у розкраданні продовольчих пайків. У звіті зазначається, що російське державне інформаційне агентство ТАРС повідомило, що російські правоохоронні органи заарештували Пєшкова і звинуватили його в розкраданні продовольчих пайків для російських солдатів, які воюють в Україні, в чому він не визнав себе винним.