Архітектор "палацу Путіна" розкрив нові подробиці про маєток та його власника

Робота над проектом розпочалася ще у 2000-х роках

Архітектор скандального "палацу Путіна" розповів нові подробиці про маєток. Виявляється будівлю проектував італієць Ланфранко Чирилло. Робота над зведенням палацу почалася ще у 2000-х роках. Про це повідомляє видання "Медуза".

Сам італієць пишається статусом "архітектора Путіна", проте заявляє, що він йому насправді не належить. Ланфранко Чирилло повідомив, що проект у нього замовила компанія "Стройгазконсалтінг", з якою він співпрацював і раніше.

Безпосередньо з Путіним архітектор ніколи не зустрічався навіть під час будівельних робіт в Геленджику. Всі бажання та пропозиції йому висловлював голова "Стройгазконсалтінгу" - Зіяд Манасір.

Журналісти припустили, що Зіяд Манасір опосередковано пов'язаний з Володимиром Путіним, оскільки він знайомий з приближеними людьми президента.

Також цікавим фактом є те, що у 2014-му році видання "La Repubblica" опублікувало матеріал, в якому зазначено, що "дача Путіна", розташована на Чорному морі, має скласти конкуренцію віллі експрем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі на Сардинії.

Сам архітектор існування цього матеріалу та його логічність відкидає. Окрім того, Ланфранко Чирилло відмовився відповідати на уточнювальні питання, що дає привід журналістам сумніватися в його словах.

Нагадаємо, що українська розвідка повідомила, що 68-річний президент Росії Володимир Путін серйозно хворий, а в самій РФ вже запущений процес транзиту влади водночас розраховувати на кардинальну зміну режиму в Кремлі не варто, про це сказано в Білій Книзі Служби Зовнішньої розвідки України. Деталі читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський розповів про свою готовність змусити президента Росії Володимира Путіна піти з території окупованого Донбасу. Він назвав дії Путіна величезною перешкодою на шляху до миру в Україні. Подробиці читайте тут.