Будуть жорсткі покарання. Кремль пригрозив власникам військових заводів

Кремль пригрозив відбирати у власників військові заводи за зрив державних замовлень

Російська влада буде забирати у власників підприємства військово-промислового комплексу за зрив державного замовлення.

"Уся виробнича база має графіками комплектування, що сходяться в план-графіки поставок. Їх реалізація перебуває під чітким контролем з боку колегії ВПК. В разі серйозних відхилень щодо підприємств, які проштрафилися, застосовують відповідні заходи, аж до зміни власника", - заявив міністр промисловості і торгівлі РФ Антон Аліханов.

За словами міністра, роботу російського ВПК у загальнонаціональному масштабі переведено на принципи жорсткого проєктного менеджменту.

Антон Аліханов зазначив, що після початку війни проти Україні до поставок широкої номенклатури комплектуючих на російські військові заводи було залучено близько 850 підприємств, які раніше взагалі не взаємодіяли з військовою сферою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники просуваються вперед на Покровському напрямку, пише офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Відбувається те, що я й казав. Ми відходимо з "підкови" між Уманським і Новопрокопівським, оскільки воювати за дві не потрібні посадки немає ані сил, ані засобів. Остаточна втрата Соколу — це вже навіть не питання часу, а факт", — наголосив Микола Мельник. На думку військовослужбовця, противник продовжить нарощувати тиск на цих напрямках, а ЗСУ будуть відступати до великих фортифікаційних рубежів.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що через війну в Україні світ наближається до справжньої катастрофи, яка може статися вже у найближчі 3-4 місяці, заявив президент Сербії Александр Вучич. Сербський президент вважає, Захід не може дозволити собі, щоби програла Україна, оскільки для США і НАТО це буде означати погіршення геополітичної ситуації. Водночас, за його словами, якщо війну програє Путін, то він втратить усе.