Це може створити проблеми США та союзникам: ЗМІ дізналися, що задумав Путін

За інформацією NYT, поїздка Путіна до Азії вже стала причиною занепокоєння Заходу.

Підтримка російського диктатора Володимира Путіна військових амбіцій Північної Кореї показала, що він може створити проблеми США та їхнім союзникам по НАТО іншими способами, окрім агресії в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The New York Times.

Видання зазначило, коли США та їхні союзники заявили, що Україна може вдарити російською територією своєю зброєю, Путін почав посилювати ядерні загрози. Так він ініціював навчання з відпрацювання застосування тактичної ядерної зброї в РФ і сказав, що Москва розгляне можливість зміни доктрини, яка визначає, коли вона використовуватиме свій ядерний арсенал. Крім того, диктатор нагадав європейським країнам, які не є членами НАТО, про їхні малі території, маючи на увазі, що їх можна легко знищити.

Підписавши акт про взаємну оборону з КНДР, диктатор попередив, що може озброїти Кім Чен Іна у відповідь на ослаблення обмежень на використання Україною західних військ.

У матеріалі зазначили, що зловісні попередження глави Кремля внаслідок поїздки до Азії поставили Росію та Захід у новий виток ескалації щодо України. The New York Times вважає, що вони відбуваються на тлі відволікання та політичної невизначеності серед головних прихильників Києва, а на горизонті вибори у Сполучених Штатах та Франції, які потенційно можуть змінити ситуацію.

"Крім використання ядерної зброї чи заподіяння нових руйнувань на полі бою в Україні, російський лідер прагне довести, що він може чинити тиск і протистояти Заходу іншими способами та в інших місцях", - йдеться у матеріалі.

У той же час директор Євразійського центру Карнегі Олександр Габуєв зазначив, що Росія сповнена рішучості отримати від Заходу плату за військову підтримку України і вона готова вчинити кілька незворотних дій, наприклад, поділитися складними військовими технологіями з Північною Кореєю.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорять візити Путіна до КНДР та В'єтнаму: чому потрібно активізуватися Заходу.