Чи піде Путін на використання ядерки, якщо почне програвати в Україні

Кремлівський диктатор може піти на застосування ядерної зброї, сказав в коментарі Главреду військовий експерт Дмитро Снєгирьов

Військовий аналітик і співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов висловив свою думку із приводу заяви секретаря РНБО Олександра Литвиненка про можливість використання Володимиром Путіним ядерної зброї в разі невдачі російської армії в Україні.

Як відзначив експерт, цитата Литвиненка свідчить про можливість такого сценарію. Фактично, Російську Федерацію зводять в глухий кут, і там починають розуміти, що економіка не витримає подальших військових дій.

Снєгирьов пояснив, що економічні санкції, незважаючи на критику, суттєво впливають на стан російського військово-промислового комплексу і економіки загалом.

Але, каже експерт, кремлівський диктатор Володимир Путін не може дозволити собі програти цю війну, оскільки він поставив на карту дуже багато. Це стосується не лише територіальних виграшів, а й загального порядку безпеки в Європі та світі.

"Поразка Російської Федерації свідчитиме про особисту поразку Путіна і, відповідно, фактичне зведення Російської Федерації на маргінал", - сказав Снєгирьов.

Аналітик впевнений, що це розуміють у Російській Федерації, і саме тому звертаються до ескалації напруги, зокрема, до проведення другого етапу ядерних навчань на території Республіки Білорусь.

Такі дії, каже експерт, створюють тиск на країни НАТО, перш за все на Польщу і країни Балтії, і відкривають можливість реалізації сценарію так званого Сувалкського коридору та безпосереднього військового вторгнення на територію Білорусі та інших країн Балтії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, за яких умов кремлівський диктатор Володимир Путін може піти на використання ядерної зброї.