Чи сяде Путін за стіл переговорів: прогноз аналітика

Російський диктатор продовжить воювати, поки має ресурси

На даному етапі війни російський диктатор Володимир Путін не сяде за стіл перемовин, якщо його не влаштовуватимуть бодай кілька пунктів потенційних мирних угод, заявив політичний аналітик Андрій Городницький.

За словами політолога, допоки російська армія матиме потенціал воювати ще один чи два роки, Путін й надалі буде просувати свої божевільні ідеї про завоювання України. На його думку, наразі у Росії достатньо сил, щоб продовжувати війну.

"Давайте не забувати, що на даний момент Кремль ще не розпочинав тотальну мобілізацію свого населення. Керівництво РФ намагається поповнювати армію за рахунок контрактників, яким регулярно підвищують зарплату. В окремих російських регіонах виплати доходять до захмарних показників. Якщо Китай, Індія, Європа надалі будуть закуповувати російські вуглеводні, то, вочевидь, Кремль буде якомога довше відтягувати рішення про масову мобілізацію, залучаючи в армію новобранців обіцянками високих зарплат", - наголосив Андрій Городницький.

Політолог додав, що коли набір контрактників не даватиме потрібного результату і Путін заявить про необхідність мобілізувати всіх підряд, це означатиме, що Кремль підійшов до межі і перебуває у відчаї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники за останню добу просунулися на захід від Вугледара та вийшли на трасу, яка веде до Богоявленки, випливає із карти військового пабліка Deep State. Судячи з карти Deep State, наразі сполучення з Вугледаром фізично не перерізане, але в самому місті ворог вже захопив південно-східні квартали.